Historia

historia

Vuosituhannen loppupuolella joukko saman henkisiä golfin pelaajia mittelöi viikoittain paremmuudesta viheriöillä ja joskus niiden ulkopuolella. Puhuttiin asioista maan ja taivaan väliltä ja nautittiin pelaamisesta.

Vuosien vieriessä oli kaverin kaveri liittynyt mukaan ja pian tarvittiin useampi lähtöaika että joukko mahtuisi pelaamaan. Yhteistä oli edelleen saman henkisyys ja viihtyminen yhdessä.

Vuosituhat vaihtui ja pelit jatkuivat. Erään kierroksen päätyttyä istuttiin miettimässä uutta pelipäivää Eerolan Golf-keskuksen terassilla. Mitäs pojat tykkäätte jos pelattaisiin tasoituksellinen kilpailu useammalla eri kentällä ja voittajalle annettaisiin pokaali. Nämä sanat lausui Martti Koskinen. Martilla oli asiakkaana Anjalankosken Juhla- ja Hautauspalvelu, joka lahjoitti pesämunan kilpailutoimintaan. Tämän innoittamana lyötiin TOUR pystyyn ja nimeksi annettiin Mullan alla. Trophyn kilpailuun, josta vuosittain kilvoitellaan, hankki Martti Ahtinen.

Tourin yhtenä mittarina on se, että säännöt muuttuvat vuosittain ja ne laatii KENTTÄOIKEUS. Koko talvi arvuutellaan ja esitetään kysymyksiä tulevan kauden säännöistä, mutta Kymen Golfin klubitalon terassilla puolituntia ennen tiiausta faktat lyödään pöytään ja lähtöjärjestys arvotaan. Näin on tapahtunut vuodesta 2003 lähtien.

Kuten ensi lumi yllättää aina autoilijat, niin yllättävät myös Mullan alla säännöt, valittaa saa jos kehtaa, asiat käsittelee kenttäoikeus. Näin on pelattu ja tullaan pelaamaan jatkossakin ja mikä tärkeintä nautitaan hienosta pelistä ja hyvästä seurasta.

Yhteistyökumppanit